Verhalen Gezocht: Breng de Geschiedenis van de Razzia in Charlois tot Leven

'Verhaal van mijn vader' zoekt documenten en verhalen over de Razzia van Rotterdam en de verzamelplaats Sluisjesdijk in Charlois.

Het project ‘Verhaal van mijn vader’ richt zich op de Razzia van Rotterdam en Schiedam, die plaatsvond op 10 en 11 november 1944, nu 80 jaar geleden. Tijdens deze razzia werden 52.000 jongens en mannen tussen de 17 en 40 jaar gedeporteerd en gedwongen tot dwangarbeid. De Duitse bezetter gebruikte de in aanbouw zijnde RET-autobusgarage aan de Sluisjesdijk in Charlois als verzamelplaats voor duizenden mannen uit Charlois en omstreken, voordat zij werden afgevoerd naar Duitsland en Oost-Nederland.

Velen van deze mannen spraken na hun terugkeer nauwelijks over hun ervaringen als dwangarbeider. Toch hebben deze gebeurtenissen blijvende invloed gehad op zowel de nabestaanden als de stad Rotterdam zelf. Het project ‘Verhaal van mijn vader’ wil deze vergeten verhalen nu onder de aandacht brengen.

Daarom doen we een oproep aan familie, vrienden, kinderen en kleinkinderen van de mannen die via de Sluisjesdijk zijn weggevoerd. We zijn op zoek naar verhalen, documenten, dagboeken, brieven of andere herinneringen die zijn achtergelaten door degenen die dit hebben meegemaakt. Deze verhalen, foto’s en fragmenten worden geselecteerd voor een expositie, een educatief programma of een lesaanbod voor scholen in Charlois.

Heeft u een verhaal, foto’s of andere herinneringen die u wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@verhaalvanmijnvader.nl.

Graaf in uw geheugen, daal af in uw kelder of klim naar uw zolder – uw bijdrage kan helpen om deze belangrijke geschiedenis levend te houden.

Volgende
Volgende

Ken jij de Veldwerkers van het Leger des Heils?