Het GEWELD (dad) IG Filmfestival | Week tegen Kindermishandeling

Het GEWELD (dad) IG Filmfestival is een online filmfestival tegen huiselijk geweld en kindermishandeling.

Deskundigheidsbevordering: 21 tot 30 november

In de voorbereiding en het programma zit veel aandacht en liefde.
Elke dag om 15.00 uur een livestream met een expert. Je kunt live meechatten.

Programma:

Het GEWELD(dad)IG Filmfestival is mogelijk dankzij de Gemeente Rotterdam. Het filmfestival wordt georganiseerd door -Alacritas-, ondersteund door Active Studios. Het logo-ontwerp is van Angeliek Ontwerpt. De Gouden Teddybeer is gemaakt door Ida Kurniawan. Het allereerste GEWELD(dad)IG Filmfestival was in 2020, thema 'kindermishandeling. De 2e editie had als thema 'psychisch geweld'. Dit jaar kozen we voor 'deskundigheidsbevordering'.

Hier je kan kijken naar de aftermovie van 2021.

Het thema in 2021 was 'psychisch geweld'.

Praten over kindermishandeling

Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aanvliegen, omdat je de relatie met de ouder, je collega of een kind niet wilt verpesten. Het is erg belangrijk dat je er niet alleen mee blijft rondlopen. De eerste stap die je daarom zelf al kunt zetten is erover praten.

Praten maakt verschil.

Voor slachtoffers én ouders, voor collega´s en voor jezelf. Voel je gezien, gehoord en gesteund en wees dat ook voor een ander: Ik zie je, ik hoor je, ik steun je.

Maak jij je zorgen?

Maak je je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bijjezelf of bij anderen?
Praat met iemand die je vertrouwt, die kan adviseren en kan helpen. Dit kan een familielid zijn, buren, vrienden maar ook bijvoorbeeld de huisarts of de wijkagent.

Ook kun je bellen of chatten met Veilig Thuis. Dat is gratis 24/7 en als je wilt kun je dit anoniem doen. Je hoeft dus niet je naam te noemen als je dat niet wilt.

Je krijgt dan advies over wat je misschien zelf kunt doen. Ook legt de medewerker uit wat Veilig Thuis voor je kan betekenen. Je kunt het bij een advies laten, of je kunt een officiële melding maken van jouw vermoedens. Ook een melding kun je anoniem doen.

Blijf niet zwijgen, onze stilte versterkt de misbruiker.

Vorige
Vorige

“The Great Sweater Show”

Volgende
Volgende

Dag van de Mantelzorg