Kinderboerderij en Tuin in Charlois

Op zoek naar een buitenactiviteit voor uw kinderen of zelfs voor je? Hier is een kinderboerderij en tuin in Charlois om van te genieten.

Kinderboerderij De Molenwei

Aan de rand van het mooie Rotterdamse Zuiderpark in Charlois vind je kinderboerderij De Molenwei.

Dit is het uitzicht dat je kunt verwachten als je aankomt bij de Kinderboerderij De Molenwei

Je maakt hier op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Een leuk én leerzaam uitje!

Op De Molenwei leven onder andere pauwen, kippen, koeien en konijnen. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stal. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen recreatief, het is ook een leerzaam uitje. Overal op de boerderij vind je informatiebordjes met leuke feitjes over de dieren. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig waar je een vraag aan mag stellen. Wees niet verlegen, onze medewerkers vertellen je graag meer over de dieren!

Op De Molenwei worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals het Lentefeest, Winterfeest en het Schaapscheerfeest. Hou de agenda in de gaten, dan mis je niets!

Vier je kinderverjaardag op de boerderij!

Tijdens het feestje op de kinderboerderij gaan de kinderen zelf een lekkere lunch met pannenkoeken bereiden. Onder begeleiding van een van onze dierenverzorgers en de ouders, worden de ingrediënten voor het beslag verzameld. Maar de dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden! 

Om een kinderfeestje te plannen, kun je contact met ons opnemen via bovenstaande gegevens.

Cultuurhistorische Plantentuin

De Cultuurhistorische Plantentuin ligt in het Zuiderpark, naast kinderboerderij De Molenwei. De verschillende landschappen en bijzondere beplanting maken deze tuin tot een uniek stukje Rotterdam. Van orchis tot vergeten groenten: je vindt het hier allemaal.

De tuin leent zich bij uitstek voor een wandeling of rustig moment met een boek. Bovendien worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in samenwerking met kinderboerderij De Molenwei.

Bijzondere openingstijden

De tuin is dit jaar ook te bezoeken op zondag 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli, 7 aug, 21 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december. Kort gezegd: alle zondagen in de oneven weken, van 12.00 uur tot 16.30 uur.  

Eten & Drinken

Na het genieten in de boerderij kunt u een heerlijke koffie drinken in de De BONTe Keukentafel, of zelfs lunchen/dineren bij Brasserie Koriander.

 

Met Brammertstraat, 10 | 3084 RV Rotterdam

Kom je met de auto? Gebruik dan voor navigatie naar de parkeerplaats het adres Brammertstraat 1 | 3084 RV - met de auto

Vorige
Vorige

Weet jij Onwijze Moeders Pendrecht?

Volgende
Volgende

Op zoek naar scholen in de buurt?