Kruispunt Van Blommesteynweg-Verboomstraat wordt veiliger

Het kruispunt Van Blommesteynweg-Verboomstraat wordt veiliger gemaakt voor voetgangers, fietsers en automobilisten. De veranderingen vinden plaats van maandag 5 december tot en met vrijdag 16 december.

Waarom verandert de kruispunt Van Blommesteynweg-Verboomstraat?

Uit onderzoek naar verkeersveiligheid in Charlois is gebleken dat bewoners zich op dit kruispunt onveilig voelen. Er wordt hard gereden op het kruispunt en het overzicht is niet overal goed. Om dit te verbeteren, zijn veranderingen nodig.

Wat verandert er precies?

De volgende aanpassingen worden gedaan:

  • We maken een grote drempel op het kruispunt zodat er minder hard over kruispunt wordt gereden.

  • We plaatsen paaltjes op alle hoeken van het kruispunt zodat auto's hier niet meer geparkeerd kunnen worden. Hierdoor verbetert het overzicht op het kruispunt. Iedereen kan dan goed en op tijd zien of er ander verkeer aankomt dat voorrang heeft.

  • Op alle 4 de hoeken van het kruispunt worden verkeersborden geplaatst die waarschuwen voor een gevaarlijk kruispunt. Zo weten weggebruikers op tijd dat ze hier goed op moeten letten en niet hard moeten rijden.

Wat betekent dit voor je?

Van maandag 5 december t/m vrijdag 16 december is het kruispunt Van Blommesteynweg-Verboomstraat afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers kunnen wel over het kruispunt lopen. Fietsers ook, maar zij moeten dan wel van de fiets afstappen en lopen. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Er wordt gewerkt op het kruispunt van 07.00 tot 16.00 uur. Het werk kan geluidsoverlast veroorzaken.

Aanpassingen voor omleiding buslijn 70

Om werkzaamheden op het kruispunt uit te kunnen voeren moet buslijn 70 tijdelijk een andere route rijden.

  • Van maandag 21 toot en met vrijdag 25 november worden daarom alvast tijdelijke bushaltes gemaakt in de Plompertstraat.

  • Ook worden in deze week kleine, tijdelijke aanpassingen aan de weg gedaan op de zodat de Boergoensevliet zodat de bus de tijdelijke route goed kan rijden.

  • Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december worden de aanpassingen die zijn uitgevoerd voor de omleidingsroute weer weggehaald.

Buslijn 70 rijdt om en dit zijn de vervangende bushaltes

Van maandag 5 december tot en met vrijdag 16 december rijdt buslijn 70 een omleidingsroute en vervallen de volgende bushaltes:

  • Kaatsbaan - de dichtstbijzijnde en vervangende bushaltes: Rietdijk.

  • Verboomstraat - de dichtstbijzijnde en vervangende bushaltes: Plomperstraat 90, bij Basic Fit.

Heeft je vragen?

Bel dan 14010 en vraag naar Joop Moonen.

Heb je nog andere vragen over de cross? Mail dan naar verkeersveiligheid@rotterdam.nl

Vorige
Vorige

Wielewaal November Nieuwsbrief

Volgende
Volgende

“The Great Sweater Show”