Paneeldeler voor Zon op Zuid

De Energie van Rotterdam Zuid: Een Duurzame Toekomst

In de wijken van Rotterdam Zuid borrelt de energie. Mensen bundelen hun krachten om duurzame energie op te wekken, woningen te verduurzamen en de energiekosten te verlagen. Ze streven naar het opbouwen van een energiegemeenschap, en jij kunt daarbij zijn.

Investering in Duurzaamheid

Het goede nieuws is dat er de komende jaren flink geïnvesteerd wordt in lokale groene stroom, energiebesparing en gemeenschapsvorming op Zuid. Met steun van de Europese Unie gaan Zon op Zuid, Energie van Rotterdam, de Energiebank Rotterdam en LSA Bewoners aan de slag met de ontwikkeling van 25 energiewijken op Zuid. Deze ‘energiewijken’ kunnen ontstaan rondom collectieve zonnedaken en op andere manieren. Lokale initiatieven worden ondersteund en het wijkfonds zal duurzame projecten financieren.

Jouw Rol in de Transitie

Wil jij ook deel uitmaken van deze duurzaamheidsbeweging op Zuid en medestanders vinden? Meld je dan aan bij Zon op Zuid. Samen zullen we de lokale energietransitie vormgeven!

Energiebesparing en Isolatie

Naast het investeren in collectieve zonnedaken en het ondersteunen van duurzame projecten, worden ook initiatieven genomen om energie te besparen en te isoleren. De Energiebank Rotterdam biedt gratis trainingen aan tot energiecoach, zodat je anderen kunt helpen energie te besparen en de energierekening te verlagen.

Word Ook PaneelDeler

Als PaneelDeler sluit je je aan bij een groeiende groep Rotterdammers die samen groene stroom opwekken. Of je nu al zonnepanelen hebt of niet, iedereen kan meedoen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzaam Rotterdam Zuid.

Ben jij al een PaneelDeler voor Zon op Zuid? Om het maximale uit de subsidie te halen, zoeken we met urgentie mensen die in de postcodegebieden wonen rondom de zonnedaken. We hebben nog 5 weken tot de deadline en nog 25 nieuwe deelnemers nodig uit de wijken Oud-Charlois, Wielewaal, Carnisse, Zuidplein, Pendrecht, Zuidwijk, Vreewijk en Lombardijen.

Meer informatie en inschrijven: www.zonopzuid.nl/paneeldelen

Vorige
Vorige

Samen wandelen in het groen zorgt voor verbinding met elkaar en de natuur

Volgende
Volgende

BUURTHAP IN CHARLOIS