Overlast door Havenactiviteiten in Zuid-Rotterdam

Laten We Samenwerken voor Oplossingen

In de schilderachtige wijken van Zuidhoek, Grondherendijk en de omliggende straten in Rotterdam, is de scheepvaart een belangrijk onderdeel van het leven. Echter, voor sommige bewoners heeft deze bedrijvige haven ook gezorgd voor ongewenste overlast. Als gemeenschap, samen met het Havenbedrijf, de Havenmeester en DCMR, streven de gemeente en de Wijkraad ernaar om deze zorgen aan te pakken en oplossingen te vinden.

Waarom is het Belangrijk om Overlast te Melden?

Het melden van overlast is cruciaal om de situatie te verbeteren. Hoe meer meldingen we ontvangen, des te hoger de prioriteit wordt om er iets aan te doen. Samen kunnen we een positieve verandering bewerkstelligen.

Wat Kun je Melden?

Als je last hebt van geluidsoverlast of stankoverlast als gevolg van havenactiviteiten, moedigen we je aan om dit te melden. Hoe meer meldingen we ontvangen, des te duidelijker het probleem wordt en des te doeltreffender de oplossingen kunnen zijn.

Waar Kun je het Melden?

Je kunt overlast melden bij de Havenmeester of DCMR. Daarnaast kan het handig zijn om een app zoals MarineTraffic te gebruiken om het betreffende schip te identificeren. We raden aan om altijd om feedback te vragen zodat je op de hoogte wordt gehouden van de voortgang.

Wat Kun je Verwachten?

De Wijkraad en de gemeente onderhouden nauw contact met de bewoners. Er zullen bijeenkomsten worden georganiseerd om te discussiƫren over mogelijke oplossingen. Daarnaast kun je je aanmelden bij de WhatsApp-groep 'Overlast Waalhaven' of een e-mail sturen naar wiikraden@rotterdam.nl om op de hoogte te blijven en betrokken te zijn bij de voortgang van dit belangrijke initiatief.

In samenwerking met de gemeente, het Havenbedrijf en DCMR, willen we de levenskwaliteit in deze prachtige wijk verbeteren en zorgen dat havenactiviteiten in harmonie zijn met de behoeften van de bewoners. Samen kunnen we dit doel bereiken en een leefomgeving creƫren waar iedereen van kan genieten. Laten we onze krachten bundelen voor een stillere, schonere en aangenamere omgeving. Jouw melding maakt een verschil!

Vorige
Vorige

De Herstelacademie Charlois

Volgende
Volgende

Tienerclub