Opknapbeurt voor de Kop van de Singel Boergoensevliet

Vanaf 12 februari gaat de kop van de singel van de Boergoensevliet in Oud Charlois een transformatie ondergaan. Het gebied, dat momenteel een verwaarloosde uitstraling heeft, zal worden opgefleurd met vaste planten, heesters en bloemrijk grasland om bijen aan te trekken. Daarnaast worden er paden aangelegd, komt er een zitplek met bankjes en wordt er een vlonder geïnstalleerd. Dit project, in lijn met de visie voor de Boergoensevliet, is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners en de Stichting Charlois aan de Vliet.

Planning

Allereerst worden de vlonder en de paden aangelegd, een proces dat loopt tot vrijdag 8 maart. In het daaropvolgende plantseizoen, vanaf oktober 2024 bij goed weer, zal het groen worden geplaatst. Dit biedt optimale groeikansen voor de beplanting. Tot die tijd worden tijdelijke bloemen en planten geplaatst om het gebied te verfraaien.

Riool- en buitenruimtewerkzaamheden

De opknapbeurt van de kop van de singel maakt deel uit van de riool- en buitenruimtewerkzaamheden in de Boergoensestraat en omgeving. Het verouderde riool, met name op de westelijke rijbaan en bij de kruising met de Frans Bekkerstraat, zal worden vervangen. Dit biedt meteen de gelegenheid om andere zaken aan te pakken.

Vragen en informatie

Heb je vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar BoergoensestraatSB@rotterdam.nl of bel met de gemeente via 14010.

Rotterdam aan de Slag app: Alle informatie over de werkzaamheden is ook te vinden in de Rotterdam aan de Slag app van de gemeente Rotterdam, oftewel RADS. Download de app in de appstore, Apple of Android, op je mobiel en zoek naar 'Boergoensestraat en omgeving'. Hier vind je alle relevante informatie, inclusief ontwerptekeningen, om het project te volgen.

Vorige
Vorige

De Fietsbank

Volgende
Volgende

Hulp voor ROTTERDAM-ZUID!!