De Fietsbank

De Fietsbank voor bewoners van Charlois en Feijenoord

In Rotterdam kan bijna alles met de fiets worden gedaan. Het is een goedkope manier van reizen en bovendien goed voor de gezondheid. Maar niet iedereen heeft het geld om een fiets te kopen. Daarom is er de Fietsbank. Bij de Fietsbank kunnen Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het sociale bijstandsniveau een tweedehands fiets gratis krijgen.

Op dit moment is de Fietsbank alleen beschikbaar voor bewoners van Charlois en Feijenoord. In samenwerking met de Vraagwijzer willen we de Fietsbank in de toekomst ook aanbieden in andere gebieden.

De Fietsbank verzamelt tweedehands fietsen en repareert ze indien nodig, zodat ze veilig zijn. We hopen meer Rotterdammers op de fiets te zien en geven oude fietsen een nieuw leven.

Heb je een fiets nodig?

Je kunt een fiets aanvragen via de Fietsbank. We werken samen met de stad. De Fietsbank is een netwerkorganisatie die samenwerkt met veel (Rotterdamse) organisaties, waaronder het Fietspunt, Rotterdam Inclusief, Stichting De Hoekmaat, ANWB Kinderfietsenplan, de Fietsersbond, WMO Radar, SOL, het Leger des Heils, Horizon Onderwijscentrum en basisscholen.

Heb je een reservefiets?

Heb je een fiets in de schuur of kelder die je niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij en geef je fiets aan de Fietsbank. Vooral kinderfietsen kunnen we goed gebruiken.

Heb je meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar bicyclebank@rotterdam.nl.

Vorige
Vorige

Buslijn 44 | Zuidplein en Rotterdam CS in slechts 23 minuten

Volgende
Volgende

Opknapbeurt voor de Kop van de Singel Boergoensevliet