Buslijn 44 | Zuidplein en Rotterdam CS in slechts 23 minuten

Vanaf april 2024 zorgt een snelle HOV-bus voor een vlotte verbinding tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel. Lijn 44 biedt een comfortabel alternatief voor de metro en auto, met acht ritten per uur op de vrije busstrook. Hierdoor duurt de rit slechts 23 minuten en wordt onder andere het Erasmus MC beter bereikbaar voor Zuid en Noord.

De elektrische bus rijdt acht keer per uur en maakt gebruik van de vrije (bus)strook. Met deze busverbinding wordt onder andere het Erasmus MC beter bereikbaar voor Zuid en Noord.

Belangrijke Verbeteringen

Overzichtelijke kruispunten:

Aanpassingen aan Henegouwerlaan, 's-Gravendijkwal, en Rochussenstraat voor veiligere doorstroming.

De werkzaamheden in de buitenruimte worden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd, waarbij verschillende verbeteringen tegelijk worden aangepakt. Tijdens het werk voor de bus wordt ook het kruispunt van de ’s-Gravendijkwal met de Rochussenstraat overzichtelijker gemaakt voor fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt de veiligheid verbeterd op het kruispunt van de ’s-Gravendijkwal met de 1e Middellandstraat, gezien het aantal letselongevallen dat daar heeft plaatsgevonden. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het kruispunt niet alleen veiliger wordt voor fietsers en voetgangers, maar er blijft ook ruimte voor de tram, bus en autoverkeer.

Ruimte voor fietsers:

Toekomstplannen voor meer fietsvriendelijke trajecten, in samenspraak met Rotterdammers.

De Rotterdamse MobiliteitsAanpak:

De HOV-buslijn Maastunnel is onderdeel van de Rotterdamse MobiliteitsAanpak (RMA), gericht op duurzame en veilige stadsontwikkeling.

Heb je vragen?

Stuur een e-mail naar hovmaastunnelso@rotterdam.nl

Vorige
Vorige

Belasting spreekuren in de bieb

Volgende
Volgende

De Fietsbank