Jouw verhaal in FENIX?

Wil jij je verhaal delen?

In 2024 opent FENIX in de historische Fenixloods II, in Rotterdam.

FENIX is dé plek van vertrek en aankomst. Op de kades rondom deze havenloods vertrokken miljoenen Europeanen en kwamen net zoveel mensen van over de hele wereld aan. Op de vlucht of de liefde achterna. Op zoek naar geluk of betere kansen. FENIX vertelt al deze verhalen aan de hand van hedendaagse kunst, fotografie, historische voorwerpen en persoonlijke objecten.

Selinay Sucu is op zoek naar persoonlijke objecten met een vlucht-, reis- of migratieverhaal voor de museumcollectie van FENIX . Deze objecten worden uiteindelijk tentoongesteld in het museum.

Jouw object in onze collectie

Op de photo zie je Selinay Sucu met het bordspel van je opa. Een handgemaakte tavla, beter bekend als backgammon. Je opa speelde dit graag met familie, vrienden en buren.

Selinay Sucu's opa kwam in de jaren 60 als gastarbeider uit Turkije naar Nederland. Het spel brengt mooie herinneringen aan je opa naar boven en maakt haar tegelijkertijd bewust van alles wat hij heeft meegemaakt.


Heb jij ook een object dat gaat over de roots van jouw familie, of iets vertelt over een reis die jij hebt gemaakt? Een object dat jouw nieuwe start, vertrek, vlucht of avontuur symboliseert?

Neem dan contact met Selinay op!


Zo werkt het

Stuur een e-mail met een korte beschrijving van het object en jouw verhaal (een foto, tekst, video of voice memo – wat fijn werkt voor jou) naar ssucu@fenix.nl.


Heb je vragen voor mij?

Dan kan je haar bereiken op 06 825 92 443.

Meer info: fenix.nl/object.

Vorige
Vorige

Koop lokaal deze Pasen

Volgende
Volgende

Rotterdammers een fiets!