Rotterdammers een fiets!

Wilt u een fiets van de Fietsbank?

De gemeente Rotterdam wil dat Rotterdammers de mogelijkheid hebben om te reizen, ook als ze zelf niet de middelen ervoor hebben. Zij doen dit door een tweedehands fiets te verstrekken. De Fietsbank heeft als doel “Rotterdammers een fiets!”.

Een fiets van de Fietsbank kan aangevraagd worden via een professional. Hebt u geen hulpverlener? Dan kan de Vraagwijzer van de gemeente Rotterdam u helpen bij uw aanvraag. Bel voor de Vraagwijzer naar 14010 of bezoek een van de Vraagwijzerlocaties.

VraagWijzer Charlois

Adres: Annie M.G. Schmidtplein, 16 | 3083 NZ Rotterdam

Telefoonnummer: 14 010

U bent welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken om langs te komen.

Voorwaarden:

  • Fietsen voor Rotterdammers vanaf 8 jaar;

  • Rotterdammers die op of onder de landelijk gestelde inkomensgrens leven. Per gezinssituatie veranderen de inkomensnormen. Het gezinsinkomen van de aanvrager (ouders / verzorger) is max. 130% van de bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld);

  • Aanvrager (12-18 jaar) heeft geen aanvraag voor een fiets ingediend bij Stichting Meedoen;

  • De aanvrager kan fietsen en ook veilig deelnemen aan het verkeer.

Wat krijg je ervan:

  • Een tweedehandsfiets van de Fietsbank is gratis;

  • De fiets wordt eenmalig toegewezen, er is geen mogelijkheid om een fiets uit te zoeken;

  • De fiets dient binnen een week opgehaald te worden met een geldig legitimatiebewijs;

  • De fiets wordt geleverd met een slot, de aanvrager dient de fiets goed op slot te zetten;

  • Als de fiets wordt gestolen moet er aangifte gedaan worden bij de politie, met het bewijs van aangifte zal nog eenmalig een fiets verstrekt worden;

  • De aanvrager zorgt dat de fiets netjes wordt onderhouden;

  • Het kan voorkomen dat er iets kapot gaat, dan kan de aanvrager contact opnemen met de fietsenmaker waar de fiets is opgehaald. De reparatiekosten zijn voor eigen rekening.

Aanvragen fiets

De hulpverlener bekijkt of de cliënt in aanmerking komt voor een fiets en vult samen het aanvraagformulier volledig in. Het is mogelijk om voor meerdere gezinsleden een aanvraag in te dienen.

Reactie

Bij goedkeuring van de aanvraag ontvangt de cliënt een kopie van het ondertekende formulier voorzien van de organisatiestempel. Met het formulier en een geldig ID bewijs kan de fiets opgehaald worden.

Uitsluitingscriteria

Als de aanvrager/ uw cliënt niet aan de voorwaarden voldoet kan er geen gebruik gemaakt worden van de regeling ‘fiets van de Fietsbank’.

Gratis onderhoudscontrole

Bij het ophalen van de fiets wordt een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt na een half jaar. Tijdens de onderhoudsbeurt controleert de fietsenmaker de fiets, hierbij worden de remmen en banden gecontroleerd, de banden worden opgepompt en de ketting wordt geolied.

Let op! Dit geldt alleen voor bewoners uit Charlois.

Vorige
Vorige

Jouw verhaal in FENIX?

Volgende
Volgende

Vuilnisophalers Staken