Nieuwe speelplekken in Oud-Charlois

Gemeente Rotterdam vervangt 9 speelplekken in Oud Charlois Klauteren, glijden of liever duikelen? De buurt denkt en doet mee!

De speelplekken worden vervangen omdat ze verouderd zijn. En dat doen we graag samen met de buurt, want we willen speelplekken maken waar kinderen blij van worden.

Wil je meedenken over de speelplek jou in de buurt? Leuk!

Speelplan

We hebben bureau Speelplan gevraagd ons hierbij te helpen. Zij gaan op zoek naar wensen van kinderen en hun ouders of verzorgers en maken het ontwerp voor de speelplek.

Meedoen kan op verschillende manieren

  • Digitale vragenlijst
    We hebben ook een digitale vragenlijst die je in kunt vullen. Kijk maar op participatie.speelplan.nl/rotterdam. Invullen kan van 10 tot en met 23 oktober.

  • Bouw je eigen speelplek op de computer en win!
    Met het computerprogramma 'Speeltuinbouwer' kunnen kinderen hun eigen speelplek bouwen. Je hebt van 10 tot en met 23 oktober de tijd om je speelplek te bouwen. Hier vind je de Speeltuinbouwer: rotterdam.speeltuinbouwer.nl.
    Heeft jouw speelplek de meeste likes' gekregen? Dat is mooi! Met jouw speelplek en de uitkomsten van de vragenlijst en de bijeenkomst gaan we aan de slag om het ontwerp voor de speekplek te maken.
    Schrijf alvast op: 31 oktober maken we op deze website ook de winnaar(s) bekend. Iedereen kan de speelplekken bekijken en 'liken'.

  • Inloopbijeenkomst bij de speelplek

    Bureau Speelplan uit Almere verzorgt voor ons de participatie en maakt het ontwerp van de speelplek. Op de plattegrond zie je om welke plekken het gaat en wanneer er bewonersbijeenkomsten bij de speelplek plaatsvinden.

En daarna?

Rond februari 2023 is het voorlopig ontwerp van de speelplek klaar en kun je nog reageren. Kleine wijzingen zijn dan nog mogelijk. Daarna maken we het ontwerp af. De aanleg van de nieuwe speelplek start eind 2023.

Meer informatie of heb je een vraag?

Dat kan op het participatieplatform mijn.rotterdam.nl en op de website van Speelplan www.participatie.speelplan.nl/rotterdam staat meer informatie over hoe je mee kan doen!
Heb je een vraag? Dat kan via bureau Speelplan. E-mail: rotterdam@speelplan.nl

Vorige
Vorige

BuurtBespaarBudget geroepen

Volgende
Volgende

Verhuren in Rotterdam