Verhuren in Rotterdam

Op verschillende plekken in de stad gaat het niet goed op de woningverhuurmarkt. Particuliere verhuurders en verhuurmakelaars verhuren hun woningen in het sociale segment voor absurd hoge prijzen. Daarnaast betalen huurders vaak forse inrichtingskosten, worden panden niet onderhouden en zijn VvE’s niet actief. Ook is er sprake van discriminatie en uitbuiting en zien we dat mensen er maar kort wonen. Dit alles gaat ten koste van de sociale binding en veiligheid van de wijk. De gemeente Rotterdam wil dat huurders en verhuurders niet alleen hun rechten en plichten kennen, maar ook hun plichten nakomen en hun rechten halen. Want alleen dan kun je spreken van goed verhuurderschap en goed huurderschap.

De gemeente Rotterdam let op het goed huren en verhuren van woningen van particuliere eigenaren. Verhuurders moeten zich houden aan de regels van goed verhuurderschap. Dat betekent dat woningen worden verhuurd met een goed huurcontract. Het houdt ook in dat huurprijzen van woningen in de sociale sector volgens het woningwaarderingstelsel worden berekend. En het betekent dat woningen goed worden beheerd en onderhouden. Misstanden als overbewoning, intimidatie, woon- en adresfraude, discriminatie en uitbuiting van huurders zijn onacceptabel.

Verhuurders hebben er andersom recht op dat huurders zich als goed huurder gedragen. Dat betekent onder andere dat zij de huur op tijd betalen, geen overlast veroorzaken en zorg dragen voor de woning. Verhuurders mogen verwachten dat huurders de woning niet voor illegale doeleinden gebruiken.

Met een speciale Huurprijscalculator kunnen huurders in Rotterdam berekenen of zij niet te veel huur betalen. Verhuurders kunnen checken wat een eerlijke huurprijs is voor hun woning.

Huurprijs berekenen in Rotterdam?

Gebruik de Huurprijscalculator voor huurders en verhuurders in Rotterdam.  Met de Huurprijscalculator kunnen huurders in Rotterdam berekenen of zij niet te veel huur betalen. Verhuurders kunnen checken wat een eerlijke huurprijs is voor hun woning.

Vorige
Vorige

Nieuwe speelplekken in Oud-Charlois

Volgende
Volgende

Wandelgroep voor beginners