Subsidie armoede en schulden voor non-profit organisaties
Subsidie armoede en schulden aanvragen
Er zijn in Rotterdam 2 subsidieregelingen voor het organiseren van activiteiten voor Rotterdammers met weinig geld of schulden. Het doel is dat deze Rotterdammers zelfstandig mee kunnen doen, bijvoorbeeld met sport of cultuur.
Voor wie is het?
Deze subsidie is voor organisaties zonder winstoogmerk.
Welke subsidies zijn er?
Er zijn 2 subsidieregelingen voor de aanpak van schulden en armoede:
Subsidieregeling aanvullende inkomensondersteuning Rotterdam 2024-2025
Subsidieregeling Samen sterk tegen armoede Rotterdam 2024-2025
Subsidieregeling aanvullende inkomensondersteuning Rotterdam 2024-2025
Deze subsidie is bedoeld voor producten of diensten die Rotterdammers direct ondersteunen door belemmeringen weg te halen en zo te helpen met meedoen in de maatschappij. Voorbeelden zijn een bijdrage voor (sport)lessen of de aankoop van een fiets.
Deze subsidie geldt alleen voor activiteiten die zich richten op Rotterdammers met weinig geld of schulden.
Een voorwaarde voor deze subsidie is ook dat de activiteiten een aanvulling zijn op deze bestaande vormen van gemeentelijke inkomensondersteuning:
Individuele bijzondere bijstand
Individuele inkomenstoeslag
Studietoeslag
Jeugdtegoed
AOW-tegoed
VGZ Rotterdampakket
Kwijtschelding afvalstoffenheffing
Een volledig overzicht vindt u op rotterdam.nl/geldzorgen.
Subsidieregeling Samen sterk tegen armoede Rotterdam 2024-2025
Deze subsidie is bedoeld voor activiteiten die invloed hebben op de lange termijn:
Noodhulp: hulp die voorziet in de eerste levensbehoeften van Rotterdammers die dat niet zelf kunnen betalen, bijvoorbeeld voedselbanken en kledingbanken.
Het voorkomen en (vroeg)signaleren van problemen rond schulden en armoede, bijvoorbeeld met een lespakket op scholen over armoede en schulden.
Het begeleiden van Rotterdammers die in armoede leven of schulden hebben, bijvoorbeeld door gezinnen te ondersteunen bij hun vragen over financiƫn om te zorgen voor financiƫle rust.
Het doorbreken van armoede die overgaat van generatie op generatie, dit betekent activiteiten aanbieden voor kinderen die hun toekomstperspectief kunnen vergroten, bijvoorbeeld door een lespakket.
Het doorbreken van het taboe rondom armoede en schulden door het onderwerp actief bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld met een dialoog of de inzet van ervaringsdeskundigen.