Wijkraad Oud-Charlois & Wielewaal

De wijkraad komt op voor de wijk. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen zij belangrijk vinden. Zoals meer groen, welzijn, bereikbaarheid van de wijk of veiligheid op straat.

Het sfeervolle historische midden van Oud-Charlois is het vroegere dorp Charlois. Daar ziet u de geschiedenis in de huizen. Wielewaal is van na de oorlog. De naam verwijst naar de middeleeuwse plassen Wiel en Waal.


v.l.n.r. Daniel van der Ham, Frans Gordijn, Angela Stolwijk, Kees van Eck, Meryem Koerts, Bas Oudenaarden en wijkraadcoördinator Salwa Ziani.
Foto: Eric Fecken.

De wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. De wijkraad brengt verschillende groepen in de wijk samen en luistert wat mensen in de wijk belangrijk vinden. De wijkraad zorgt er ook voor dat iedereen in de wijk mee kan doen.

De wijkraden worden elke 4 jaar door de bewoners gekozen. De wijkraden zijn het middelpunt in de samenwerking tussen de wijk en de gemeente.

De komende openbare vergaderingen worden ingericht op thema’s die spelen in de wijk, en we gaan ons best doen om dan alles in Alles in Charlois Agenda te hebben.

Heb je zelf een thema in gedachten dat je graag zou willen adresseren, laat het of de wijkraad dan weten. Om in contact te komen met de Wijkraad Oud Charlois & Wielewaal:

Vorige
Vorige

Sculptuur Welland op Charloisse Hoofd

Volgende
Volgende

Koop lokaal deze Pasen