Wijkraadsleden Betrekken Buurt met Knikkerbaan

Wijkraadsleden in Charlois zijn al langere tijd op zoek naar manieren om de buurt meer te betrekken bij de vergaderingen. Deze week kwamen ze met een wel heel ludieke manier van vergaderen. Ze hebben dinsdag 2 juli met wijkbewoners en kinderen uit de buurt gebouwd aan een enorm lange knikkerbaan.

Thema Vergaderingen

Eerder probeerden ze al speciale thema’s aan de vergadering te koppelen zoals parkeren, bussen, en bomen, en daarover in gesprek te gaan met de bewoners. Op een gegeven moment waren de thema’s een beetje op, dus besloot de wijkraad een open call te doen voor ideeën vanuit de wijk.

Knikkerbaan

Ondernemer Tom, die een metaalbewerkingsbedrijf runt op een bedrijventerrein in Charlois, wil graag jongeren enthousiasmeren voor handenarbeid en greep zijn kans. Met zijn metalen buizen zijn de wijkbewoners aan de slag gegaan om een knikkerbaan te bouwen.

"Wij kregen de vraag vanuit de Wijkraad om iets geks te verzinnen en een probleem te bespreken. Het probleem dat ik ervaar, is dat kinderen niet meer in aanraking komen met techniek. Het is mijn missie om ze daar weer mee in aanraking te laten komen”, vertelt initiatiefnemer Tom Sutter. “Op deze manier maken we iets bespreekbaar wat heel serieus is. Door weer te spelen hoop ik dat we het toch weer een beetje aan de man brengen,” zegt hij hoopvol.

Samen Bouwen

De kinderen denken er beduidend minder bij na, die willen vooral bouwen. Sommigen hebben echte bouwhelmen op of lopen met enorme buizen. “Het is wel heel leuk ja,” stelt een jongetje. “Het is zeker leuk om te bouwen met elkaar,” stelt een ander jongetje. Hij denkt ook dat het voor verbroedering in de wijk zorgt.

Positieve Reacties

Wijkraadslid Bas Oudenaarden is tevreden: “Ik heb al tijden niet mensen zo lachend met elkaar in de weer gezien. Dat was precies het idee. Dat we gaan spelen met zijn allen en mensen uit hun bubbel worden gehaald.”

Vorige
Vorige

Bewonersondersteuningspunt (BOP)

Volgende
Volgende

Gemeente vraagt: hoe ervaart u geluid in Rotterdam?